RETKEILYKANSALLISPUISTOT

Syötteen Kansallispuisto 30 km

Syötteen kansallispuisto sijaitsee Suomen eteläisimmän tunturin kupeessa ja osa siitä myös Taivalkosken puolella. Puistossa on eripituisia merkittyjä reittejä myös perheen pienimmille. Ota eväät mukaan ja vietä mukava retkipäivä luonnonrauhassa. Vauhdikkaampaan menoon voit vuokrata maastopyörän Luontokeskuksesta, Keskusvaraamosta tai Hotelli Iso-Syötteeltä.

Reittisuositus: Rytivaaran kierros 10km


Riisitunturin kansallispuisto 85 km

Riisitunturin kansallispuisto Posiolla tarjoaa monenpituisia reittejä päiväretkille. Kansallispuistossa viihtyy Pohjantikka ja saattaapa siellä olla liikkeellä joku muukin kanta-astuja. Tänne kannattaa ehdottomasti ottaa kamera mukaan. Kesäaikaan kansallispuiston kupeessa on auki myös kahvila Korpihilla, joka on käymisen arvoinen paikka!


Hossan kansallispuisto 104 km

Suomussalmella sijaitseva Hossan kansallispuisto on perustettu vuonna 2017 ja sen suosituimpia nähtävyyksiä ovat ehdottomasti Värikallio ja Julma-Ölkky. Hossassa on paljon kirkkaita vesistöjä jotka sopivat hyvin melontaan. Oletko muuten koskaan kokeillut melomista?

REITIT JA LISÄTIETOA


Oulangan Kansallispuisto 135 km

Suomen suosituimpiin reitteihin kuuluva Karhunkierros esittelee Kuusamon luontoa monipuolisesti. Päiväretkeilyyn soveltuva 10-12 km pituinen Pieni Karhunkierros tarjoaa upeat maisemat ja monta mukavaa taukopaikkaa. Reitti on keskivaativa mutta polut on pääosin sorastettuja ja sen vuoksi helppo kulkea. Tällä reitillä pääset kokeilemaan myös riippusiltaa.

REITIT JA LISÄTIETOA


LÄHIRETKEILY


Vattukuru 21 km

Reitin pituus 2,1 km, keskivaativa reitti

Esittelee Koillismaalaista metsää laskeutuen alas kurun pohjalle, kurun pohjalla on laavu. 

LISÄTIETOA


Pyhitys 35-48 km

Reitin pituus n.4 km, vaativa reitti

Polku johtaa ensin noin kilometrin tasaista maastoa laavulle, josta se mutkittelee kivikkoista maastoa tunturin huipulle. Pyhitysvaara luokitellaan tunturiksi, koska sen huippu on puuton, se on korkeudeltaan 422 metriä meren pinnasta. 

LISÄTIETOA


Soiperoinen 40 km

Reitin pituus 3,3 km, lisäksi 1,5 km reitti

Polku kiertelee upeissa järvi- ja harjumaisemissa, Päivätupa ja laavu 1,5 km reitillä. Päivätuvalla mahtava hiekkaranta uimiseen.

LISÄTIETOAKirkonkylä 32 km

Näköalapolku Taivalvaaralla 5 km 

Satupolku lapsille, Taivalvaarantie 2

Nappaskenkäreitti n.7 km, lähtö Melontakeskukselta

LISÄTIETOA


Pahkakuru, 9 km kirkonkylältä Oulun suuntaan

Upea rotkomuodostelma jonka jyrkänne putoaa 60 metriä alaspäin. Lähelle pääsee autolla, polun varrella myös kaksi laavua

LISÄTIETOA